گفتيم که هنر کاردستي به تقويت حواس پنج گانه کمک شاياني مي کند و چون حواس تنها وسيله ارتباطي مستقيم فرد با عالم خارج است اهميت و ارزش حواس و همين طور نقش محرک هايي مانند کارهاي دستي که مي توانند حواس ما را ورزيده کنند را نمي توان منکر شد. کاردستي در به کارگيري عضلات و حواس مختلف کودکان و در نتيجه به وجود آوردن شناخت وافزايش دادن مهارت هاي جسمي، حسي و رواني و ذهني آنها بيش از پيش روشن و مشخص مي شود. معلمان بايد در برانگيختن خلاقيت در کودکان تلاش بيشتري کنند و در اين راه اوليا» نيز بايد پيگير هنر کاردستي توسط دانش آموزان باشند تا کودکاني سالم با انديشه هاي پربار و خلاق تر تربيت شود.
زنگ هنر را بايد به زنگ آزادي عمل تبديل کرد تا فراگيران بتوانند مستقل فکر کنند و به آن عمل نمايند و ذوق معلم و حتي اوليا» در تحريک پذيري دانش آموزان خيلي مهم است.
در عرصه کارهاي دستي بيش از آن که نتيجه و محصول کار جالب باشد، اجراي آن اهميت دارد، چون کودک احساس مي کند کاري مربوط به خودش را انجام مي دهد و به قدرت و توانايي خودش پي خواهد برد و محفوظش مي دارد.
بگذاريم ابتدا امنيت روحي رواني در کلاس حاکم باشد و به آنان فرصت زندگي کردن بدهيم و بگذاريم خيال و انديشه و خلاقيت بچه ها بي هيچ محدوديتي بتازد.
ساختن با گل و شکل سازي با مقوا، کاغذهاي رنگي، چسب و… ساختن با چوب و حتي چيزهاي دور ريختني براي فراگيران لذت بخش است. تهيه کاردستي با گل از کارهاي مورد علاقه کودکان است و هر دانش آموز در هر سني نمونه سازي با گل را دوست دارند و در کار با گل چون امکان کپي برداري از اشيا کمتر وجود دارد، قوه خلاقيت کودک را به کار مي اندازد، شناسايي کودک به اشکال ساخته شده افزايش مي يابد، ارزش آن را درک مي کند و نوعي پرسش گري برايش به وجود مي آورد.
مي توان از مواد و مصالح ديگري نظير چوب و… براي بچه ها موقعيت هاي نشاط آور ايجاد کرد. با مقوا، کاغذهاي رنگي و چسب و قيچي و حتي چيزهاي مستعمل و بي استفاده کارهاي دستي لذت بخشي تهيه کرد، چرا که بريدن کاغذ با قيچي و چسباندن آنها به هم هماهنگي دست ها و چشم ها را موجب مي شود و دقت را نيز افزايش مي دهد. اوليا» با مهيا کردن وسايل کاردستي و معلمين با هدايت خلاقانه خود، دانش آموزان را جهت تجربيات تازه پرورش دهند. ساخت کارهاي دستي را جزئي از زندگي کودکان قرار دهند و کمک اوليا و مربيان بايد به موقع احتياج باشد و اگر احتياج حقيقي باشد راهنمايي صورت پذيرد و در صورت اشتباه از طرف دانش آموز، آنان را راهنمايي و تشويق کنيد، چون موارد گفته شده سبب افزايش علاقه و انگيزه براي انجام کارهاي دستي مي شود.
ايجاد نمايشگاه از کارهاي دستي آنان در مدرسه و…باعث پيشرفت فراگيران در تمام زمينه ها و بالاخص به دست آوردن استقلال فکري و امنيت رواني و اعتماد به نفس مي شود و نيز بزرگي را از کودکي مي آموزند.
انتظار مي رود که اوليا و مربيان با همديگر در جهت رشد دانش آموزانمان در انجام کارهاي دستي در خانه و زنگ هنر در مدارس ابتدايي آنها را خلاقانه پرورش دهيم براي ايراني آباد و خلاق.



