تهران
021-91009290
تهران
021-91009290

علل ، علائم و درمان افسردگی کودکان

افسردگی کودکان از علل تا نشانه ها و روش های درمان

افسردگی کودکان

اعتقاد بر این است که افسردگی در بزرگسالان اتفاق می افتد، کاملا ناامید میشوند یا در موارد شدید، نوجوانان – عشق یک طرفه، مشکلات با همکلاسی ها یا والدین اما در حقیقت،افسردگی حتی در میان کودکان نیز دیده می شود.

علاوه بر این، اغلب اوقات این واقعیت است که والدین به طور کلی علائم افسردگی در کودکان را به شکل تنبلی، غرور، و غیره میبینند. روش های “درمان” از این “شر” معمولا بی رحمانه و تلخ هستند، که تنها وضعیت را بدتر می کند

افسردگی و نشانه های آن

چگونگی تشخیص افسردگی در کودکان و علل و درمان چیست؟ علائم چیست؟

نشانه های بسیاری از افسردگی در کودکان وجود دارد، که به سن کودک، شرایط زندگی و دلایل دیگر مربوط میشود. لازم به ذکر است که افسردگی در کودکان با چند نشانه اولیه مانند ناراحتی غیر قابل توضیح، نوسانات خلقی و احساس ناامیدی آغاز می شود.

علائم عمومی افسردگی عبارتند از:

  • مشکالت اشتها (از دست دادن یا، برعکس، افزایش اشتها)بی خوابی یا خواب آلودگی مداوم
  • تحریک پذیری یا خشم
  • نوسانات خلقی مکرر – از غم و اندوه به عصبانیت، از خشم به هیجان و شادی
  • احساس ناامیدی و بی ارزش بودن
  • افکارخودکشی
  • از دست دادن تمایل به ارتباط با دیگران
  • احساس “خستگی” و عدم علاقه به هر چیزی
  • شیوع هذیان ها، اشک ها
  • مشکلات حافظه
  • حواس پرتی، مشکلات با تمرکز
  • آهسته و ناخوشایند بودن
  • آموزش بد
  • افزایش اضطراب
  • بیماری های جسمی، علل که پزشکان نمی توانند پیدا کنند. (معمولاسردرد و درد شکمی)؛
  • سرماخوردگی,ضعف، تهوع، درد های غیر قابل توضیح
  • بی تفاوتی و عدم فعالیت

در نوجوانی کودک ممکن است مشکلی با الکل ومواد مخدرداشته باشد به طور معمول، کودکان مبتلا به افسردگی اغلب از والدین سوال می کنند، که آیا آنها را دوست دارند اما آنها زمانی که پاسخ مثبت دریافت می کنند ،راضی نیستند.کودکان ممکن است عمدا رفتارهای خاصی برای جلب توجه انجام دهند ،مثل فریب دادن، اشک و فریاد، تهدید، از جمله تلاش برای خودکشی.

دانش آموزان دبیرستانی دچار افسردگی اغلب، حاضر به رفتن به مدرسه نیستند، می ترسند در طول کلاس پاسخ دهند و معمولا وسایل مورد نیاز را فراموش میکنند – که به علائم بد منجر می شود.

علل افسردگی در کودکانطلاق والدین به طور طبیعی موجب افسردگی میشود، افسردگی در کودکان دارای 3 گروه از علل است.

گروه اول:

به عنوان یک عارضه از بیماری های مختلف عفونی (آنفلانزا گلودرد، پنومونی و غیره) شناخته شده است.

گروه دوم:

افسردگی در کودکان به علت استرس(حاد یا مزمن) شناخته شده است ، این تنش ها ممکن است از طریق مرگ و یا بیماری عزیزان، طلاق والدین، درگیری با همکلاسی ها یا معلم ایجاد شود .

گروه سوم:

فرایندهای بیوشیمیایی در مغز، باعث افسردگی می شود که ممکن است با هر عامل خارجی ارتباط نداشته باشد.

افسردگی در کودکان 10 تا 16 ساله شایع تر است ؛ در سنین اولیه، افسردگی معمولا با اختلال پیش فعالی کمبود توجه و اختلال وسواسی -اجبارییا اختلال در رفتار همراه است.

افسردگی در کودکان اغلب “ارثی” است – یعنی کودکان که پدر و مادرشان از افسردگی رنج می برند، بیشتر احتمال دارد که این بیماری را داشته باشند.

گروه خطر شامل کودکان از خانواده های ناکارآمد است(کودکان الکل، معتادان به مواد مخدر،و در خانواده هایی که خشونت های خانوادگی رایج است)

کارهایی که والدین و اطرافیان برای درمان افسردگی کودکان می توانند انجام دهند

لازم به ذکر است که افسردگی در کودکان یک بیماری است و نیاز به درمان دارد به خصوص اگر شدید باشد ولی پدر و مادر باید برای از بین بردن افسردگی چه کار کنند؟

شما باید بیماری را جدی بگیرید و فکر نکنید که این یک خلق بد است و او یک کودک شیطان است. والدین اغلب ترجیح می دهند افسردگی را در کودکان نادیده بگیرند. موارد متعددی وجود دارد که والدین فرزندان خود را برای درس خواندن تنبیه میکنند و فرزندان خود را از فرزندان دیگر جدا می کنند و یا به آنها اجازه نمی دهند که کمی استراحت کنند.اما با تمام این موارد، والدین تنها شرایط کودک را بدتر می کنند و افسردگی در کودکان نیز بدتر می شود.

بهترین راه برای غلبه بر افسردگی در کودکان، مشورت با یک روانشناس کودک یا خانواده است که می تواند علل افسردگی را بیابد و قوانین مربوط به رفتار والدین را توضیح دهد. کمک گرفتن از یک متخصص نه تنها مشکل را حل می کند، همچنین آینده کودک را تحت تاثیر قرار می دهد ؛ پیامدهای افسردگی در نوجوانی ممکن است بسیار متفاوت باشد.

قبل از رفتن به پزشک، به کودک توضیح دهید که رفتار او ناشی از یک بیماری است و قابل درمان می باشد ؛ کودکان، اغلب خود را برای رفتار بد خود سرزنش می کنند. وظیفه والدین، در این مورد، این است که کودک را متقاعد سازند که گناه او نیست .همه کودکان نیازمند پشتیبانی والدین هستند اجازه دهید کودک شما با دیگران ارتباط برقرار کند و به مدرسه برود.

.

حتی اگر او نمی خواهد ارتباط برقرار کند، همکلاسی ها معمولا نسبت به رفیق خود همدردی می کنند و سعی می کنند به او کمک کنند و از او محافظت کنند. با حمایت اضافی از طرف معلمان و والدین، کودک در کلاس درس احساس ناراحتی نخواهد کرد.

وظیفه اصلی معلمان و والدین در این وضعیت، شناسایی منافع و استعدادهای طبیعی کودک در درجه اول است. افسردگی در کودکان ،نمی تواند بدون تمایل به مشارکت فعال کودک از بین برود.

شما باید کودک را در مسیر درست قرار دهید – در این حالت، افسردگی دیگر برای او خطرناک نیست ولی اگر تلاش شما بعد از مدتها فایده ای نداشت حتما به یک مشاور متخصص مراجعه کنید.

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *