تهران
021-91009290
تهران
021-91009290

تغذیه مناسب برای دانش آموزان

صبحانه مهم ترین وعده غذایی دانش آموزان

والدین دانش آموز تغذیه نقش بسیار مهمی در یادگیری دانش آموز در مدرسه و سر کلاس دارد ؛ دانش آموزی که تغذیه مناسبی برای صبحانه میل کند مطمئنا سر کلاس نتیجه بهتری در یادگیری خواهد داشت. صبحانه مناسب برای دانش آموز را جدی بگیرید و توصیه های مفید ما در این مطلب را حتما تا آخر مطالعه نمایید.

به گزارش تالاب يك تغذيه خوب با اولين وعده غذايي روز آغاز مي شود. كودكان طبق معمولً به دلايل گوناگون از خوردن صبحانه امتناع مي كنند. در اولين گام سعي كنيد برنامه صبحانه را طوري تنظيم كنيد كه زمان كافي براي خوردن اين وعده غذايي در اختيار داشته باشيد.

درضمن، خوردن صبحانه به همراه ساير اعضاي خانواده نيز كودك رابه اين امر تشويق مي كند. بطور كلي يك دانش آموز براي شروع روز به ۶۳۸ كالري نياز دارد كه اين مقدار كالري، مي تواند از طريق نان، پنير بدون چربي، گردو، غلات و شير تأمين بشود.

كودكان بايد روزانه حداقل ۲ ليوان شير بخورند. اگر فرزند شما از خوردن شير امتناع مي كند، مي توانيد از جايگزين هايي مثل فرني و شيربرنج كه حاوي شير هستند، استفاده كنيد. در مجموع به ياد داشته باشيد كه صبحانه درحدود ۲۵ درصد از انرژي روزانه بدن را تأمين مي كند.

تغذیه مناسب برای دانش آموزان

برای دانش آموزان صرف صبحانه بعنوان اصلی ترین وعده غذایی تحصیلی، متاسفانه مورد بی مهری فراوانی واقع شده است. صبحانه باعث می شود که انرژی مورد نیاز مغز برای یادگیری کاملا به موقع فراهم شود و بدن برای نیازهای خود به منابع ذخیره شده اي که باید صرف رشد جسم شود مراجعه نکند.

میان وعده های مدرسه

گاهی اوقات والدین توجهی به تغذیه ندارند و برای میان وعده تنقلات مضر را در کیف بچه ها قرار میدهند. اما این نگرانی وجوددارد که با ادامه این روند، پس از مدتی، کودکان دیگر ذائقه شان در مورد مصرف مواد غذایی مناسب تغییر یافته و به مصرف فرآورده های‌ غذایی روی بیاورند.

این فرآورده ها که در تعداد زیادی از موارد دارای مقادیر زیادی از انرژی می باشند، دارای مقادیر اندک و نامناسبی از ریزمغذی ها بوده و تعادل مناسب را در برنامه غذایی کودک ایجاد نمیکنند.

به گزارش گروه سلامت و تغذیه تالاب بر این اساس بهتر است مادران گرامی، ساندویچ های‌ خانگی را برای صبحانه و نیز انواع میوه هایي که شسته شده و درون کیسه فریزر آماده مصرف می باشند، را برای کودک بعنوان میان وعده مدرسه تهیه و درون کیف او قرار دهند.

1- باید بچه ها رابه خوردن آب تشویق و ترغیب کنید. نوشیدنی های‌ شیرین مثل ساندیس و آبمیوه های‌ مصنوعی برای یک رژیم غذایی سالم توصیه نمیشود.

2- مصرف سه وعده در روز لبنیات برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن ضروری است. بهتر است تا حد ممکن از لبنیات کم چرب استفاده شود.

3- فسفر مي تواند نقش اساسي در حفظ سلامت و درمان ضعف فكري داشته باشد؛ از اين جهت براي عملكرد مغز كودك به خصوص در هنگام درس خواندن مي توانيد از خشكبار، مغز بادام، پنير، شير و زرده تخم مرغ استفاده كنيد.

4- مصرف سبزیجات، صیفی جات و میوه ها بعنوان میان وعده یا همراه وعده های‌ اصلی بسیار توصیه می شود چون از نظر موادمغذی بسیار متراکم هستند، بنابر این می توانند به عملکرد فیزیکی و فیزیولوژیکی بدن کمک کنند. این گروه از مواد غذایی با بهره مندی از ترکیبات آنتی اکسیدانی مانع بروز آسیب در سطح سلولی خواهند شد.

5- گلوكز، عنصري مهم در تأمين انرژي مورد نياز براي انجام فعاليت های ذهني و فيزيكي است. اين عنصر در عسل، نان و غلات به وفور يافت مي شود.

6- پتاسيم باعث التیام عملكرد مغز و تقويت ماهيچه ها مي شود. پتاسيم طبق معمولً در همه ی مواد غذايي به خصوص موز، مركبات و حبوبات يافت مي شود.

7- تغذیه، دانش تغییر و تبدیل مواد غذایی به انرژی است به عبارت دیگر تغذیه نشان می‌دهد که چگونه مواد غذایی لازم به بدن باید برسد.

8- تغذیه تحصیلی به ما نشان میدهد که برای یادگیری و مطالعه و فعل و انفعالاتی که لازمه این دو امر مهم هستند به چه میزان و از چه منابعی باید به دست آوریم.

9- مواد مغذی موادی هستند که نیازهای بدنی ما را فراهم می کنند و به ما در حفظ تعادل و سلامت جسمی و روانی کمک می‌کند. عمده ترین این مواد عبارتند از:

الف» کربوهیدرات ها که در نان، سیب زمینی، مربا، بیسکویت، شکر و … یافت می‌شوند.

ب» چربی ها که بویژه در کره، پنیر، روغن زیتون و مارگارین و … پیدا می‌شوند.

ج» پروتئین ها که طبق معمول در گوشت، ماهی، تخم مرغ، شیر و پنیر فراوانند.

د» موادمعدنی که به شکل فراوانی در میوه ها و سبزی ها یافت میشوند.

هـ» آب که نقش بسیار مهمی هم بعنوان ماده مورد استفاده و هم بعنوان یک رسانا و حلال دارد و طبق معمول از طریق مصرف آب آشامیدنی، نوشابه، میوه یا سبزی ها به بدن میرسد.

و» ویتامین ها که نقش مهمی در سلامت ما ایفا میکند و عموما در میوه ها و سبزی ها یافت می‌شوند.

صبحانه مهم ترین وعده غذایی دانش آموزان

والدین دانش آموز تغذیه نقش بسیار مهمی در یادگیری دانش آموز در مدرسه و سر کلاس دارد ؛ دانش آموزی که تغذیه مناسبی برای صبحانه میل کند مطمئنا سر کلاس نتیجه بهتری در یادگیری خواهد داشت. صبحانه مناسب برای دانش آموز را جدی بگیرید و توصیه های مفید ما در این مطلب را حتما تا آخر مطالعه نمایید.

به گزارش تالاب يك تغذيه خوب با اولين وعده غذايي روز آغاز مي شود. كودكان طبق معمولً به دلايل گوناگون از خوردن صبحانه امتناع مي كنند. در اولين گام سعي كنيد برنامه صبحانه را طوري تنظيم كنيد كه زمان كافي براي خوردن اين وعده غذايي در اختيار داشته باشيد.

درضمن، خوردن صبحانه به همراه ساير اعضاي خانواده نيز كودك رابه اين امر تشويق مي كند. بطور كلي يك دانش آموز براي شروع روز به ۶۳۸ كالري نياز دارد كه اين مقدار كالري، مي تواند از طريق نان، پنير بدون چربي، گردو، غلات و شير تأمين بشود.

كودكان بايد روزانه حداقل ۲ ليوان شير بخورند. اگر فرزند شما از خوردن شير امتناع مي كند، مي توانيد از جايگزين هايي مثل فرني و شيربرنج كه حاوي شير هستند، استفاده كنيد. در مجموع به ياد داشته باشيد كه صبحانه درحدود ۲۵ درصد از انرژي روزانه بدن را تأمين مي كند.

میان وعده های مدرسه

گاهی اوقات والدین توجهی به تغذیه ندارند و برای میان وعده تنقلات مضر را در کیف بچه ها قرار میدهند. اما این نگرانی وجوددارد که با ادامه این روند، پس از مدتی، کودکان دیگر ذائقه شان در مورد مصرف مواد غذایی مناسب تغییر یافته و به مصرف فرآورده های‌ غذایی روی بیاورند.

این فرآورده ها که در تعداد زیادی از موارد دارای مقادیر زیادی از انرژی می باشند، دارای مقادیر اندک و نامناسبی از ریزمغذی ها بوده و تعادل مناسب را در برنامه غذایی کودک ایجاد نمیکنند.

به گزارش گروه سلامت و تغذیه تالاب بر این اساس بهتر است مادران گرامی، ساندویچ های‌ خانگی را برای صبحانه و نیز انواع میوه هایي که شسته شده و درون کیسه فریزر آماده مصرف می باشند، را برای کودک بعنوان میان وعده مدرسه تهیه و درون کیف او قرار دهند.

1- باید بچه ها رابه خوردن آب تشویق و ترغیب کنید. نوشیدنی های‌ شیرین مثل ساندیس و آبمیوه های‌ مصنوعی برای یک رژیم غذایی سالم توصیه نمیشود.

2- مصرف سه وعده در روز لبنیات برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن ضروری است. بهتر است تا حد ممکن از لبنیات کم چرب استفاده شود.

3- فسفر مي تواند نقش اساسي در حفظ سلامت و درمان ضعف فكري داشته باشد؛ از اين جهت براي عملكرد مغز كودك به خصوص در هنگام درس خواندن مي توانيد از خشكبار، مغز بادام، پنير، شير و زرده تخم مرغ استفاده كنيد.

4- مصرف سبزیجات، صیفی جات و میوه ها بعنوان میان وعده یا همراه وعده های‌ اصلی بسیار توصیه می شود چون از نظر موادمغذی بسیار متراکم هستند، بنابر این می توانند به عملکرد فیزیکی و فیزیولوژیکی بدن کمک کنند. این گروه از مواد غذایی با بهره مندی از ترکیبات آنتی اکسیدانی مانع بروز آسیب در سطح سلولی خواهند شد.

5- گلوكز، عنصري مهم در تأمين انرژي مورد نياز براي انجام فعاليت های ذهني و فيزيكي است. اين عنصر در عسل، نان و غلات به وفور يافت مي شود.

6- پتاسيم باعث التیام عملكرد مغز و تقويت ماهيچه ها مي شود. پتاسيم طبق معمولً در همه ی مواد غذايي به خصوص موز، مركبات و حبوبات يافت مي شود.

7- تغذیه، دانش تغییر و تبدیل مواد غذایی به انرژی است به عبارت دیگر تغذیه نشان می‌دهد که چگونه مواد غذایی لازم به بدن باید برسد.

8- تغذیه تحصیلی به ما نشان میدهد که برای یادگیری و مطالعه و فعل و انفعالاتی که لازمه این دو امر مهم هستند به چه میزان و از چه منابعی باید به دست آوریم.

9- مواد مغذی موادی هستند که نیازهای بدنی ما را فراهم می کنند و به ما در حفظ تعادل و سلامت جسمی و روانی کمک می‌کند. عمده ترین این مواد عبارتند از:

الف» کربوهیدرات ها که در نان، سیب زمینی، مربا، بیسکویت، شکر و … یافت می‌شوند.

ب» چربی ها که بویژه در کره، پنیر، روغن زیتون و مارگارین و … پیدا می‌شوند.

ج» پروتئین ها که طبق معمول در گوشت، ماهی، تخم مرغ، شیر و پنیر فراوانند.

د» موادمعدنی که به شکل فراوانی در میوه ها و سبزی ها یافت میشوند.

هـ» آب که نقش بسیار مهمی هم بعنوان ماده مورد استفاده و هم بعنوان یک رسانا و حلال دارد و طبق معمول از طریق مصرف آب آشامیدنی، نوشابه، میوه یا سبزی ها به بدن میرسد.

و» ویتامین ها که نقش مهمی در سلامت ما ایفا میکند و عموما در میوه ها و سبزی ها یافت می‌شوند.

10- قهوه به لحاظ غنی بودن از نظر ویتامین PP می تواند بسیار مفید باشد به شرط آنکه به اندازه و به موقع مصرف شود. بعضی از دانش آموزان در شب های‌ امتحان برای فعال نگه‌داشتن مغز به رغم خستگی بدلیل اضطراب در یادگیری مطالب از این ماده زیاد استفاده می کنند. توصیه می شود در هنگام خستگی و نیاز به خواب از قهوه استفاده نکنید.

این ویتامین علاوه بر قهوه در جگر، سویا، هویج، حبوبات، ماهی های‌ چرب و گندم سبوس دار هم یافت می شود.

11- حفظ سلامت ارگان های‌ دخیل در یادگیری از جمله چشم ها نیز در بحث تغذیه درنظر گرفته میشوند. بامصرف مقادیر مورد نیاز ویتامین A به بهداشت چشم و بینایی خود توجه داشته باشیم. ویتامین A به صورت فراوانی در کره، روغن ماهی، پنیر، تخم مرغ، هویج و گوشت گوساله یافت میشوند.

12- پاره اي از افراد از عادات نامناسبی پیروی می کنند و بدن را از دریافت پاره اي از منابع غذایی محروم می کنند. مثلاً از خوردن سبزی ها امتناع می کنند و یا گوشت نمیخورند بنظر می‌رسد که عادات غذایی خودمان را باید مورد بازنگری قرار دهیم و تغییراتی در ان ایجاد کنیم.

در تغذیه زیاد خوردن مهم نیست، خوب خوردن مهم است.

13- تاجایی که ممکن است از مصرف مواد غذایی آماده اجتناب کنید و بجای ان به مواد غذایی تازه و طبیعی رو بیاورید.

14- آهن بعنوان یکی از موادمعدنی مورد نیاز نقش مهمی در سلامت بدن دارد و فقر آهن یکی از عوامل مهم در چگونگی یادگیری است.

بویژه دختر خانمها که طبق معمول از فقر آهن بیشتری در رنج هستند.

برای این منظور تغذیه سرشار از آهن را توصیه میکنیم. استفاده از موادی چون جگر، گوشت گاو، تخم مرغ، عدس، پیازچه و بویژه کشک که سرشار از آهن است توصیه می شود.

15- به خاطر داشته باشید که سه چهارم آهن موجود در بدن در خون وجوددارد که برای حمل اکسیژن به ماهیچه ها و مغز بسیار ضروری و حیاتی است. بهمین دلیل است که حالاتی مثل عدم تمرکز، خستگی، خواب آلودگی و بیحالی در افراد مبتلا به کمبود آهن به وفور دیده می شود.

16- به خاطر داشته باشید که هر چیزی که مورد مصرف واقع می شود الزاما از ارزش غذایی برخوردار نیست مانند تعداد زیادی از تنقلاتی که با استفاده از انواع ادویه ها و نمک و رنگ های‌ غیرطبیعی تهیه میشوند.

17- صرف صبحانه بعنوان اصلی ترین وعده غذایی تحصیلی، متاسفانه مورد بی مهری فراوانی واقع شده است.صبحانه باعث می شود که انرژی مورد نیاز مغز برای یادگیری کاملا به موقع فراهم شود و بدن برای نیازهای خود به منابع ذخیره شده اي که باید صرف رشد جسم شود مراجعه نکند.

18- بخش اعظم انرژی ها توسط کربوهیدرات ها تامین می شود. بنابر این استفاده از نان در صبحانه یا میان وعده ها به همراه عسل، پنیر، کره یا تخم مرغ توصیه می شود.

ضمنا استفاده از مواد خوراکی هایي مانند آجیل، کشمش، خرما و برگه زرد آلود بسیار بیش از مواد غیر مغذی مانند پفک و چیپس و … مفید است.

19- عادت به مصرف به اندازه بسیار بیش از پرخوری مفید است. در پرخوری متاسفانه بخش اعظم خون بجای آنکه به مغز برسد و فرایند یادگیری و فعالیت های‌ مغزی را تسهیل کند برای هضم غذا متوجه اعضای داخلی شده ودر نتیجه یادگیری را مختل میکند و حالت خستگی، رخوت، سستی و خواب آلودگی را ایجاد میکند.

بهمین دلیل توصیه می شود که بجای سه وعده غذایی سنگین، پنج وعده غذایی سبک میل کنید تا همواره برای یادگیری آماده باشید.

توصیه هایی برای صبحانه دانش آموزان :

کودکان از خوردن غذاهایی که خودشان درست کرده اند لذت میبرند. اجازه بدهید آن ها هم در اینکار کمک کنند.

یک بسته نایلون فریزر تمیز برای بسته بندی این میان وعده ها کنار بگذارید.

اگر تصمیم به درست کردن غذا های جدید دارید حتماً از از پیش از کودک بخواهید تا ان را بچشد و اگر دوست داشت برایش تهیه کنید.

اگر سیب پوست کنده به کودک خود میدهید سطح ان رابا کمی‌آب و آب لیمو اسپری کنید تا در زمان مصرف در مدرسه سیاه نشود.

اگر به کودک تان پول برای خرید کردن از مغازه ها نمیدهید خودتان چند مدل بیسکویت یا کیک سالم تهیه کنید و به او بدهید تا همراه ببرد.

سعی کنید سالاد و گوجه فرنگی را آخر از همه ی به ساندویچ اضافه کنید و زیاد فشار ندهید تاله نشود و خمیر نان را شل نکند.

بهترین میان وعده یک لقمه نان و پنیرو سبزی یا گردو یا نان و کتلت و کوکوی خانگی است. درهر حالت بهتر است از کالباس یا سوسیس برای تغذیه کودکان استفاده نشود.

خرید از بوفه با توجه به این‌که در بیشتر بوفه های‌ مدارس غذا های آماده با سوسیس و کالباس ارائه میشود، مناسب نیست. درصورت سالم بودن غذا های خانگی این بوفه ها کودک میتواند گاهی از غذا های بوفه استفاده کند.

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *