تهران
021-91009290
تهران
021-91009290

10 روش تشویق دانش آموزان به انجام تکالیف درسی

همه والدین نه فقط در ایران ،بلکه در تمام دنیا به دنبال فرمولی جادویی هستند تا فرزندانشان را به انجام تکالیف خود تشویق کنند.اما پیدا کردن روشی ثابت برای تمام دانش آموزان کاری تقریبا مشکل است.چون دانش آموزان دارای روحیات مختلف،استعدادهای متفاوت،ژنتیک و به طور کلی ذهنیتهای مختلفی هستند که ارائه فرمول یکسان برای همه آنها کاری غیر ممکن است. با این حال روشهایی وجود دارد که به تغییر رفتار و ذهنیت شما در مورد تکلیف مدرسه کمک می کند.شما می توانید از پیشنهادهای زیر استفاده کنید تا به فرزندتان در پیشرفت تحصیلی اش کمک کنید.

10 روش مفید برای تشویق دانش آموزان به انجام مشق وتکالیف درسی:

 

1-در قدم اول طرز فکر خودتان را اصلاح کنید.

برای تکالیفی که معلم به شاگردانش می دهد ارزش و اهمیت قائل شوید تا فرزند شما نیز آنها را جدی بگیرد.چون برخی از درسها مانند تدریس ریاضی یا تدریس فیزیک نیاز به تکرار و تمرین در منزل دارد زیرا امکان یادگیری آن در مدت زمان محدود کلاس وجود ندارد.بنابراین انجام تکلیف مدرسه در این موارد ضروری می باشد.  

2-زمان مشخصی را برای انجام تکالیف در نظر بگیرید.

با فرزندتان در مورد زمان مورد نظرش برای انجام تکالیف صحبت کنید اما اجازه دهید خود او تصمیم گیرنده نهایی باشد.سعی کنید این مسئله را طوری مدیریت کنید که به روش او احترام گذاشته شود و در عین حال از موکول کردن تکالیف به ساعات پایانی شب یا ساعات نزدیک به مدرسه رفتن ، خودداری شود.  

3-تکلیف مدرسه برای کودکان جذابیتی ندارد.

بهتر است این واقعیت را قبول کنید که بسیاری از کودکان هیچ علاقه ای به انجام تکالیف مدرسه شان ندارند،در عوض فعالیتهای جالب و هیجان انگیز دیگر مانند تلویزیون،موبایل،تبلت و…برای آنها جالب تر است.شما این واقعیت را قبول کنید اما این به معنای تایید یا موافقت با کودکتان نیست بلکه هدف درک احساس اوست.بنابراین با درک این احساس او را تشویق کنید تا در منزل تکالیفش را انجام دهد.  

4-مکان مناسب برای انجام تکالیف

سعی کنید فرزندتان را از محیطی که در آن پر از اسباب بازی و وسایل است دور کنید تا او در حین انجام تکالیفش بتواند تمرکز کافی داشته باشد.او را در محیطهای پر سر و صدا یا پر رفت و آمد که باعث حواس پرتی اش می شود قرار ندهید.حداقل در شروع کار و سنین پایین تر بهتر است محیط درس خواندن و انجام تکالیف مدرسه آرام و به دور از هر گونه سر و صدا باشد.  

5-تهیه ابزار و لوازم کمک آموزشی

سعی کنید تمام لوازم و کتابهای کمک آموزشی مورد نیاز را برای او تهیه کنید.اگر او نیاز به وسایل یا اطلاعاتی برای انجام تکالیفش دارد به او کمک کنید و او را رها نکنید.ممکن است نیاز به معلم خصوصی و یا تدریس خصوصی داشته باشد.بنابراین کنارش باشید و در حل مشکلات او را همراهی کنید.  

6-وظیفه دانش آموزان را بر عهده خودشان بگذارید.

اگر از آن دسته والدینی هستید که تمام بار درسی فرزندتان را به دوش میکشید باید بگوییم که کاملا در اشتباه هستید و باید هر چه زودتر روشتان را تغییر دهید.مسئولیت شما فقط نظارت دورادور،حمایت مالی و معنوی،تشویق،فراهم کردن شرایط و مکان مناسب برای درس خواندن او است.شاید در ابتدا به نظر این کار سخت باشد اما فرزند شما یادمی گیرد که نتیجه درس نخواندن اش بر عهده خودش است.  

7-با فرزندتان در مورد تکالیفش صحبت کنید.

با فرزندتان در مورد تمرینهای روزانه و جزییات دروسش صحبت کنید.با گفتگو در مورد درسهایش متوجه خواهید شد که کدام درس ها یا تمرینها برای او مشکل است.مثلا او در کلاس ریاضی یا کلاس فیزیک شاید خوب متوجه درس معلم نشده باشد،شما به این طریق می توانید از ضعفهایش آگاه شوید و کمکش کنید.در شنیدن این مطالب و مشکلات مشتاق باشید تا او نیز احساس کند که آینده اش برای شما هم مهم است.  

8-درک مفاهیم جدید به کمک انجام تکالیف

گاهی معلم تکالیفی به دانش آموزان می دهد که هدفدار است.او می خواهد که دانش آموز را وادار به تفکر کند و بتواند در قالب این تمرینات ،مطالب و مهارتهای جدیدی را به دانش آموز آموزش دهد.بنابراین او را تشویق به انجام تکالیفش کنید تا علاوه بر یادگیری دروس بتواند اسقلال،مهارت، خودمحوری،تمرکز کردن،مسئولیت پذیری و مدیریت زمان را آموزش ببیند.  

9-صبور باشید وتهدید را کنار بگذارید.

خیالتان را راحت کنیم،هیچ دانش آموزی با اجبار و تهدید درس خوان نمی شود.بلکه بالعکس تشویق به موقع،نادیده گرفتن ضعفها و ایجاد انگیزه باعث موفقیت می شود.او باید خودش مسئولیت درس خواندن و انجام تکالیفش را بر عهده بگیرد تا انگیزه لازم برای این کار را به دست آورد.
تعریف و تمجید ابزاری برای ایجاد انگیزه است.پاداش(هر چند کوچک) و تحسین نیز باعث می شود تا او ارزش یک کار خوب را درک کند و نادیده گرفتن ضعفهای کوچک موجب اعتماد به نفس در او می شود همانطور که غر زدن و تحقیر، امید را از او می گیرد.
اگر فرزندتان حتی با تشویق شما تکالیفش را انجام نمی دهد او را به حال خود بگذارید تا نتیجه این کار را در کلاس ببیند،چون معمولا معلمان با دانش آموزان تنبل رابطه خوبی ندارند.

10-استفاده از مشاور و مددکار آموزشی

اگر فرزند شما به اندازه کافی درس می خواند اما نتیجه نمی گیرد، بهتر است با یک مشاور یا مددکار آموزشی مشورت کنید.ناتوانی در یادگیری دروس یا انجام تکالیف ممکن است ریشه های روانی مانند حواس پرتی،عدم تمرکز،وسواس در مطالعه،نداشتن اعتماد به نفس،اضطراب،ترس از معلم و…داشته باشد که حل این مشکل به کمک متخصصان آموزشی می تواند باعث پیشرفت در یادگیری فرزندتان بشود.
مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *